Info

D'Arnaud

THE FOX, de tweede speelfilm van Klaas van Eijkeren.

THE FOX is een spannende thriller die zich afspeelt tegen een achtergrond van vuil spel in de politiek en met onze privacy als inzet. De in Den Haag gestationeerde Europol-agent Simon Fox (Morgan C. Jones, o.a. Vikings, Game of Thrones, Ripperstreet) leidt een moeizaam bestaan nadat hij per ongeluk een kind doodschoot. Worstelend met dit trauma wordt Simon geconfronteerd met een geheime naoorlogse verzetsorganisatie genaamd ‘Gladio’. De organisatie wordt misbruikt door illustere politici in hun machtsstrijd , waarbij Nederland dreigt te vervallen tot een politiestaat. Als blijkt dat Simon’s vader na de oorlog met hele andere bedoelingen Gladio heeft opgericht, gaat Simon het gevecht aan om het tij te keren.

In samenwerking met co-producent en distributeur Alex ter Beek (Pink Moon Entertainment) bracht regisseur Klaas van Eijkeren ( Expressie Produkties) al eerder het Eerste Wereldoorlog drama Patria uit. Na de bioscooprelease in Nederland werd Patria wereldwijd uitgebracht onder de naam No Man’s Land.

Klaas van Eijkeren

THE FOX is de tweede speelfilm van regisseur Klaas van Eijkeren.
Zijn debuutfilm Patria, het waargebeurde verhaal over een Nederlandse jongen die in de Eerste Wereldoorlog in de loopgravenoorlog terecht komt, ging in 2014 in première en ontving veel goede kritieken. Naast een bioscoopcirculatie in de Benelux, werd de film onder de titel No Man’s Land ook uitgebracht in diverse andere landen, zoals bijv. Groot Brittannië, Frankrijk, Italië, Zuid Korea, Thailand, Turkije, Indonesië en China.

Klaas over THE FOX:

“Ik heb mij altijd verbaasd over het gemak waarmee we ons verlies aan privacy accepteren. Operatie Gladio, dat tijdens de Koude Oorlog geweld deed oplaaien in België en Italië, is het perfecte aanknopingspunt om dit aspect aan te zwengelen middels de belevenissen van de getraumatiseerde mede-Europeaan Simon Fox.
Ik ben erg blij dat Morgan C Jones de rol van Simon Fox op zich wil nemen. We delen dezelfde zorgen qua privacywetgeving en voorliefde voor de sinistere sfeer van duistere politiek.”

Cast & productie: Naast Morgan C. Jones, Eric Corton, Maarten Dannenberg, Anita Donk, Joshua Rubin en Felix Maginn worden er ook rollen vertolkt door o.a. Caroline Lichtenberg, Nastassia Vuursteen, Noëlla Brennan en Yvonne Molenaar.

Script en regie: Klaas van Eijkeren. Camera: Niels Peetjens. Director of Photography: Pepijn Tebrunsvelt. Productie: Expressie Produkties, Pink Moon BV. Distributie: Pink Moon BV.